Fonterra giver nu laveste mælkpris i ni år
Fonterra sænker mælkeprisen til det laveste niveau i ni år, fordi Europas produktion er stigende.

Fonterra er under pres på mælkefronten, og det kan man nu se på deres mælkepris. De valgte i går at sænke deres mælkepris til det laveste i ni år, skriver fodevarewatch.dk.

"Vores tidlinje for at balancere prisen er blevet skubbet, og det skylder mest produktionsreducering – mest i Europa, som vi slet ikke kan hamle op med," udtaler John Wilson i en pressemeddelelse fra Fonterra.

Selskabet forventer at mælkeproduktionen i New Zealand falder yderligere 4 procent i år, fordi landmændene reagerer på de lave priser ved at skære i besætningen og producere mindre mælk.

Selskabets CEO, Theo Spierings, udtaler, at Fonterras mælkeeksport og import har været ubalanceret i 18 måneder, på grund af Europas stigende produktion, og lavere import til Kina og Rusland, der er de største importører af mælkeprodukter.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.