FrieslandCampina øger mælkepris

Mælkeprisen er steget 28 øre på to måneder.

Det hollandske mejeriselskab FrieslandCampina har øget mælkeprisen fra 31,50 euro pr. 100 kg i februar til 34 euro i marts.

Det svarer til en stigning på 19 øre pr. kg, og den kommer efter en halv så stor stigning for en måned siden. Dermed er mælkeprisen steget med 28 øre pr. kg på to måneder, og den er nu oppe i 2,55 kr. pr. kg.

Stigningen kommer efter et kraftigt dyk i efteråret, og prisen er nu oppe i samme niveau som for to år siden.

FrieslandCampina betaler en garantipris i forhold til et forventet gennemsnit for andre mejeriselskaber, og størstedelen af den seneste stigning skyldes en kompensation for, at prisen var sat for lavt i januar, mens resten skyldes faldende mælkeproduktion på globalt plan.

Den garanterede pris for økomælk er steget mindre, men den ligger stadig langt over prisen for konventionel mælk. Prisen for marts er på 3,49 kr. pr. kg.

Emneord mælk, mælkepriser

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.