GDT-auktion: Overraskende stigning i mælkepulverpris var helt efter bogen

På seneste GDT-auktion steg prisen på skummetmælkspulver overraskende med 5,5 procent. Det var helt efter bogen, lyder det nu efter en intern undersøgelse.

Prisen på mælkepulver er generelt under stort pres på handelsbørserne - og alligevel steg prisen på skummetmælkspulver (SMP) ganske overraskende med hele 5,5 procent på den seneste Global Dairy Trade-auktion den 7. marts.

Nu har GDT undersøgt handelsmønsteret for pågældende auktion, og man er kommet frem til, at der ikke er sket noget uhensigtsmæssigt omkring handelen for priserne på UTH-skummetmælkspulver.

Det skriver Dairy Industry Newsletter, ifølge Udenlandske Mejerinoter udgivet af L&F.

De uventede høje priser for produktet i kontraktperioderne 1, 2 og 3 afspejlede flere budgiveres stærke behov for at sikre større mængder af produktet, end der blev udbudt, siger GDT.

Eric Hansen, direktør for Global Dairy Trade, siger, at undersøgelsen er et omhyggeligt skridt for at give  markedsdeltagerne sikkerhed for, at alt går redeligt til.

“På baggrund af rapporter fra vores handelsmanager, en detaljeret analyse af handelsmønsteret samt tilbagemeldinger fra de relevante købere og sælgere kan vi nu sige, at hovedårsagen til de opnåede priser var en vedholdende høj efterspørgsel på UTH fra mange budgivere, mens udbuddet var konstant.

GDT har også fået tilbagemeldinger på, at de indgåede handeler vil blive fuldført som normalt mellem købere og sælger," siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.