Gods købte ny type kalvehytte
Kalvehytter har strøåbning i bagenden af hytten.

Gjorslev Gods ved Store Heddinge har indenfor det seneste år investeret i kalvehytter, der har en ny finesse.

De seks store og 30 små kalvehytter, der er af mærket Calf-Tel leveret af AgroX, har strøåbning i bagenden af hytten. Det skal gøre, siger producenten,  at kalven altid har et tørt leje at ligge på.

Christian Petersen, der er kvægbrugsleder ved Gjorslev Gods, fortæller i en pressemeddelelse, at de er glade for løsningen.

"Valget faldt på netop disse kalvehytter, fordi en af vores medarbejdere havde læst om en stor gård i Wisconsin USA, hvor vi kunne se, at hytterne fungerede," siger han,

En af de primære årsager til investeringen var pladsmangel. De har 300 årskøer på Gjorslev Gods, og pladsen var efterhånden blevet for trang til deres kalve med det tidligere system.

Klappede kalve giver mere mælk som malkekøerKvæg Onsdag 6. januar 2016 · 09:28

Kalvehytterne på Gjorslev Gods er placeret under et stort halvtag, hvor kalvene går, indtil de er 12 uger gamle.

"Samtidig med, at vores kalve får masser af frisk luft, få de væsentligt mindre træk og kulde end tidligere. Nu har vi ikke været specielt plaget af sygdom blandt dyrene, men investeringen i kalvehytterne har dog betydet en lavere forekomst af sygdomme som f.eks. lungebetændelse," siger Christian Petersen.

Han er også tilfreds med, at det er nemt at gøre kalvehytten ren.

Calf-Tel-kalvehytterne er fremstillet af højvægts-polyethylen, og der ydes 10 års garanti på samtlige hytter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.