Hård konkurrence "vil kræve et totalt paradigmeskift i rådgivningen"
20-30-40 øre batter ingen steder hos en dygtig mælkeproducent, siger producentformand og kræver helt nye initiativer i rådgivningen.

»Hvis vi ikke skal regulere markedet med en ophørsstøtte for mælkeproducenter eller en differentieret afregningspris, så er vi nødt til at kigge kritisk på rådgivningen og få lært af dem i udlandet, der tjener penge, hvis vi skal overleve som mælkeproducenter i Danmark.«

Det siger Kjartan Poulsen, formand for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, forud for Kvægkongressen mandag-tirsdag.

»Vi ser nu en massakre på mælkeproducenterne, for omkostningsjagt på 20-30-40 øre pr. kg mælk batter kun de få steder, hvor omkostningerne lå for højt,« påpeger han.

Skal danske mælkeproducenter fremover konkurrere mod irske og newzealandske mælkeproducenter, er danskerne nødt til at lære af dem for at tilpasse sig deres markant lavere omkostningsniveau ved brug af afgræsningsbaserede systemer, sæsonkælvning og beskedne inventar-investeringer.

»Omkostningerne skal rettes til på en helt anden måde, hvis vi vælger ikke at regulere udbuddet. Det kommer til at kræve et totalt paradigmeskift i rådgivningen,« siger han.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.