Kvæg topper i rapport om dyrevelfærd

Kvægbrug er den besætningstype, der får færrest anmærkninger i Fødevarestyrelsens årlige opgørelse over dyrevelfærden på danske landbrug.

Fødevarestyrelsen har netop offentliggjort den årlige rapport over dyrevelfærden på danske landbrug.

Her kan man læse, at kvægbrug - igen - er den besætningstype, der får færrest anmærkninger. Endda lidt færre end sidste år. 12 procent har fået en anmærkning mod 15 procent året før, oplyser specialkonsulent og dyrlæge Peter Raundal, Seges, Kvæg på Seges.dk.

Langt de fleste overtrædelser er milde, og har kun givet anledning til en indskærpelse. En indskærpelse skal ses som en vejledning til landmanden i, hvordan reglerne på dyrevelfærdsområdet skal tolkes, skriver Seges, Kvæg på sin hjemmeside.

Samtidig er der sket et markant fald i andelen af de mere alvorlige overtrædelser fra 8,7 procent. i 2011 til nu 1,2 procent. Andelen af deciderede politianmeldelser ligger fortsat på et lavt niveau omkring en procent.

Malurt i bægeret
Desværre fortsætter stigningen i antallet af besætninger, hvor dyrene ikke passes omsorgsfuldt og ikke huses/plejes i overensstemmelse med deres behov. Det er steget fra 1,1 procent. i 2011 til nu 3,4 procent.

”Det er ærgerligt og uacceptabelt, da det typisk betyder, at et dyr vurderes at have lidt skade som følge af forholdet,” skriver Peter Raundal.

Forbedringer hos kalvene
Det er, i lighed med tidligere år, opstaldning af kalve samt håndtering af syge og tilskadekomne dyr, der har givet anledning til flest anmærkninger.

Antallet af overtrædelser, hvor kalve over otte uger er i enkeltboks, hvor kalve ikke kan se og røre hinanden, og hvor kalve ikke har adgang til frisk vand, er det laveste gennem de sidste fire år. Antallet af at besætninger, hvor syge og tilskadekomne ikke får den fornødne pleje og behandling er også det laveste i fire år.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.