Kvæg: Tysk aktieindeks tæt på rekord - men usikker sommer lurer
Der er stor appetit på aktier til trods for flere store usikkerhedsmomenter i markedet.

Af Jens Kornbeck, analytiker, Agrocura

Med en stigning på 6,57 procent indtil nu i år, i det ledende tyske indeks, DAX30, har det været et rigtig godt sted at placere sine frie midler eller pension.

Siden Brexit afstemningen i slutningen af juni sidste år er indekset steget med næsten 32 procent, og er nu kun 1,1 procent fra all-time-high.

Den store appetit på aktier er der til trods for flere store usikkerhedsmomenter i markedet, hvor der i Europa er flere store skæbnesvangre valg i år, samt man ikke kender konsekvenserne af Brexit endnu.

Den lille nedtur der var i markedet i sidste uge, efter Trump ikke lykkedes at få sit forslag igennem til en ny sundhedsreform, var dermed meget midlertidig.

Generelt ser markedet immunt ud for den politiske udvikling, og det ser ud til at der skal en større økonomisk nyhed/katastrofe til, før markedet for alvor laver en større korrektion ned.

Udviklingen i resten af Europa følger Tyskland, og det brede europæiske aktieindeks er oppe med 18 procent siden Brexit.

I slutningen af april og starten af maj kommer det efterhånden lidt slidte samtaleemne, valget i Frankrig, som kan få betydning for udviklingen i Europa, såfremt Front national får magten. Dernæst har aktier historisk de svageste måneder hen over sommer perioden, hvor vi måske kan forvente, at de vil sætte sig lidt.

Figur 1. Udviklingen i det tyske aktieindeks DAX30

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.