Kvægkongres med 67 faglige indlæg og valg til bestyrelse

Kvægkongressen giver et indblik i, hvad der rører sig i branchen politisk og fagligt.

Når kvægkongressen i år løber af stablen 27. og 28. februar vil der være fuld fart både på faglighed og politik. Kongressen indledes traditionen tro med årsmøde i Landbrug & Fødevarer, Kvæg, hvor formand for Sektorbestyrelsen for Kvæg Chr. Lund og sektordirektør for kvæg Ida M.L.D. Storm aflægger beretning. Her kan man høre, hvordan det er gået for dansk kvægbrug i det seneste år, hvor branchens udfordringer og muligheder ligger, og hvad der er fokus på i den kommende tid. Mon ikke klimaforandringer bliver nævnt nogle gange, i hvert fald vil der umiddelbart efter debat og frokost være et klimapanel styret af Lykke Friis, tidligere klimaminister. Den altid klimanærværende professor Jørgen E. Olesen, AU, stiller op i panelet sammen med næstformand i Klimarådet Jette Bredahl Jacobsen og Hanne Søndergaard, Arla, der har en meget lang udenlandsk titel, der blandt andet indeholder ordet ’bæredygtig’.

 

Digitalt valg

I løbet af dag 1 vil der også være valg til Sektorbestyrelsen for Kvæg, der er sammensat af medlemmer fra Danish Crown Beef, Mejeriforeningen, Viking Danmark, DLBR, L&F, Landboforeningerne og Familielandbruget samt Dansk Kødkvæg og Økologi. Der skal vælges fire bestyrelsesmedlemmer og en suppleant til sektorbestyrelsen blandt landboforeningsmedlemmer. Familielandbruget har allerede afholdt valg.

Valget sker digitalt, og derfor er tilmelding nødvendig, også selv om man kun ønsker at deltage i årsmødet, der er gratis.

Man kan i øvrigt stadig nå at stille op, hvis man er medlem af en landboforening og har malke- eller kødkvæg.

67 fagindlæg

Resten af kongressen byder på hele 67 faglige indlæg over de to dage. Der er indlæg om alt fra klima, kød, mælk, økonomi, sundhed, bæredygtighed, samfundskontakt og meget mere, og så holder raceforeningerne også deres årsmøder i forbindelse med kongressen.

Ved ni indlæg skal man have pudset sit engelske af hjemmefra eller måske sende nogle af ens udenlandske medarbejdere. De har altså også chance for at blive klogere på at passe kvæg. Blandet andet holder Sophie Atkinson indlæg om, hvordan man læser køers signaler for sikkerhedens skyld.

Kan man ikke møde op, kan man købe en pakke til et udvalg af indlæg, der bliver streamet.

Faktaboks

  • Kvægkongressen finder sted 27. og 28. februar i Herning Kongrescenter
  • Mandag klokken 9.30 begynder formandens beretning ved årsmødet i L&F Kvæg
  • Tilmelding, pris og program på www.kvægkongres.dk

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.