Landmænd: Vi er tilfredse med et celletal på 85.000

Rasmus Kildal medvirker i Landmandspanelet i Magasinet Kvæg. Læs her, hvilket celletal han stræber efter.

Celletallet ligger på 85-90.000 og vi har sjældent tilfælde af mastitis. Det er vi tilfredse med. Tidligere lå vi højere, men vi har reduceret celletallet betragteligt ved at få nye robotter, sand i båsene og vaccination.

Vi fik nye Lely-robotter sidste sommer og betingede i handlen, at de skulle monteres med systemet PeraDis, som kører godt på DeLaval-robotter. Og det virker. Der desin-ficeres mellem hver ko og overslæbet af bakterier er derfor minimalt.

Vi vaccinerer med Start Vac mod Staph. Aureus og E. Coli. Det er en billig forsikring og køer, der får E. Coli, slipper med mildere symptomer.

Vi vaccinerer også for at få lettere arbejde og mulighed for at lave flest op- gaver mellem klokken syv og 15. Der kan man fint vaccinere, så vi reducerer risikoen for at stå med en syg ko om aftenen eller i weekenden.

Vi har ikke udsat køer på grund af celle- tal, siden vi fik nye robotter.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.