Landmand: Majsen piver, så vi giver gødning ved radrensning
Jesper Arnth Jensen svarer på spørgsmålet til landmandspanelet i Magasinet Kvæg, som er udkommet i denne uge. Læs her, hvordan han vil dyrke majs i år.

Hvordan skal du dyrke majs i år?

 

Jesper Arnth Jensen, Varde, 400 køer og 111 hektar majs i markplanen:

"Vi skal for første gang prøve at placere handelsgødning ved radrensning. Det forventer jeg mig meget af, for ofte ser majsen ud til at kunne bruge lidt ekstra energi, når vi radrenser den.

Majsen sås ret traditionelt, og maskinstationen klarer opgaven. Vi pløjer selv, resten klarer de. Vi placerer ikke gylle ved såning. I år skal vi for første gang bruge biogasgylle, og det er jeg spændt på, om det giver effekt.

Vi har 111 hektar majs selv og køber 50 hektar ind. Jeg bruger sorter fra både Limagrain og KWS. I år er det Prospect og Avitus samt en prøvesort, som KWS har hos os.

Jeg har i flere år prioriteret de tidlige sorter, fordi de efter min mening er blevet meget bedre og sagtens kan give godt udbytte og optimalt tørstofindhold ved høst i slutningen af september, og så tør jeg ikke tage chancer med sene sorter på grund af jordtypen her i området."

Læs svarene fra alle fire landmænd i månendes landmandspanel i magasinet KVÆG, marts 2020, der er udkommet.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.