McDonalds begrænser brug af livsvigtig antibiotika

McDonalds udfaser brug af antibiotika, der er vigtig for mennesker.

De 14,350 amerikanske McDonalds-restauranter serverer fremover McNuggets, hvor der ikke er benyttet livsvigtige antibiotika. Det skriver den amerikanske erhvervsavis Wall Street Journal.

Også i Danmark strammer fastfoodkæden reglerne, meddeler McDonalds Danmark til Landbrugsavisen.dk.

Danpo, Cargill og OSI leverer kødet til de danske restauranter. Kødet kommer fra Danmark, andre europæiske lande og Brasilien.

McDonalds Danmark har arbejdet med at reducere brugen af antibiotika i landbruget siden 2001, beretter Pia Tobberup, pressechef ved McDonalds Danmark, til Landbrugsavisen.dk i et emailsvar.

"Nu har vi taget skridtet videre og vil udfase brugen af Fluoroquinoloner og makrolider i vores forsyning af fjerkræ. De nævnte antibiotika er af WHO defineret som ”highest priority critically important antibiotics” og er altså kritisk vigtige antibiotika i behandlingen af alvorlige infektioner og sygdomme hos mennesker," skriver Pia Tobberup.

Udfasningen vil ske i løbet af tre år, uddyber hun.

Kun McNuggets i USA

Begrænsningen i USA gælder dog kun de små kyllingestykker og ikke deres kyllingeburgere, kaldet McChicken. McDonalds indfører de nye regler i samarbejde med Tyson Foods, en stor amerikansk kødproducent.

McDonalds i USA stopper også for salg af mælk, hvor kvæget har fået væksthormonet rbST.

Kødproducenterne i USA har mere frie regler for brug af antibiotika og væksthormoner end i Danmark. I EU har vækstfremmere været forbudt siden 2006.

Kritikere af McDonalds nye politik påpeger, at McDonalds stadig kan købe kød, hvor kyllingerne har fået antbiotikaet ionophore. Det bruges ikke til mennesker, men kan stadig fremavle resistens, skriver Vox.com.

De amerikanske sundhedsmyndigheder vurderer, at resistente bakterier er skyld i to mio. infektioner og 23.000 dødsfald om året i USA.

Emneord antibiotika

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.