Minister giver sig: 600 landbrug undgår tvangslukning
Miljø- og fødevareministeren ser velvilligt på en femårig dispensationsordning for ejerne af malkekøer i bindestalde.

De henved 600 danske mælkeproducenter med køer i bindestald kan foreløbig ånde lettet op. Forbuddet mod bindestalde i 2022 ser nemlig ud til at forsvinde.

Det skriver LandbrugsAvisen, der udkommer i dag, fredag.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er indstillet på at indføre en dispensationsmulighed, så bindestalde, som opfylder visse endnu uafklarede betingelser, kan fortsætte yderligere fem år til 2027. Ifølge ministerens svar til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg drejer det sig typisk om mindre besætninger, hvor køerne kommer på græs en del af året.

Landmand traf sin minister: Afskaf ødelæggende staldregelKvæg Fredag 5. februar 2016 · 10:29

Meldingen om dispensationen møder stor glæde hos Antoni Stenger, formand for Landbrugsrådgivning Syd.

»Afgørelsen beviser, at politikerne stadig lytter til sund fornuft. Og på vegne af ejerne af bindestalde tør jeg godt sige, at vi er klar til at honorere et krav om eksempelvis afgræsning. Hovedparten af køerne i bindestald kommer allerede på græs i dag, så det vil ikke få nogen praktisk konsekvens på bedrifterne,« mener han.

Læs meget mere i LandbrugsAvisen, der udkommer i dag, fredag. Læs også avisen som e-avis eller få et avisabonnement med fem ugers gratis prøveperiode.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.