Naturstyrelsen forbyder droner over udvalgte arealer

Skræmte hjorte udløser droneforbud over Dyrehaven. Også forbud over Møns Klint.

Hvis du er en af de tusindvis af danskere, der ejer en drone, så er det altså ikke i Dyrehaven nord for København, du skal flyve med den. Det skriver DR P4 København.

Her er der nemlig indført et forbud mod de populære droner, fordi de førerløse flyvere skræmmer Dyrehavens hjorte, når de sværmer rundt.

" Vi har observeret, når der bliver fløjet med dronerne, at hjortene farer forvildede rundt og bliver meget stressede af det," fortæller Hans Henrik Christensen, der er skovrider i Naturstyrelsen Hovedstaden til DR P4 København.

I forvejen er de omkring 2.000 hjorte hvert år udsat for 7-8 millioner besøgende, og derfor skal de ikke stresses yderligere af droner.

Indtil videre er Dyrehaven det eneste sted i Hovedstadsområdet, hvor Naturstyrelsen har forbudt dronerne.

Et forbud kan dog også være på vej i Naturpark Amager, hvor droner bliver et problem i områdets store fuglereservat.

"Hvis der er nogen, der kan finde på at flyve med droner ind over det område, så vil vi helt klart også lave et forbud der," fortæller Hans Henrik Christensen til DR P4 København.

Også på Møns Klint har Naturstyrelsen lavet et forbud mod droner, fordi de generer vandrefalken, som yngler i området.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.