Planer om to ny biogasanlæg i Trekantsområdet

Energiselskabet Nature Energy vil investere i to nye biogasanlæg på hver side af Lillebæltsbroen.

Nature Energy står i forvejen bag biogasanlæg på Nord- og Midtfyn og i Holsted ved Vejen.

Men der er plads til flere, mener det kommunalt ejede selskab, som derfor har indgået et samarbejde med leverandørforeningen Trekantområdets forening for Biomasseejere. Målet er to nye biogasanlæg – et på hver side af Lillebælt.

Det ene skal ligge i Middelfart Kommune og det andet i Kolding Kommune. De har begge stillet sig positive over for at få større biogasanlæg etableret, melder Nature Energy.

De første indikationer viser, at der er rigeligt med gylle til både et vestfynsk anlæg og et anlæg på den anden side af Bæltet, i nærheden af Kolding. 

Der forventes anlæg af samme størrelse som anlægget i Holsted, der behander 400.000 ton biomasse. Anlæggene vil  tilsammen kunne producere ca. 26 mio. m3 grøn gas til naturgasnettet. Det svarer omtrent til forbruget i ca. 16.000 husstande, skriver Nature Energy.

"Vi har nu indgået en hensigtserklæring med leverandørerne i Trekantområdet, og det betyder, at vi har forpligtet hinanden til et seriøst samarbejde, hvor både potentiale, opbakning og økonomi skal tænkes ind. Vi tror på to sunde projekter og ser frem til at fortsætte udviklingen af dansk biogasproduktion sammen med de engagerede, lokale leverandører, så vi kan få endnu mere vedvarende energi ud til de danske gaskunder," siger adm. direktør i Nature Energy, Ole Hvelplund, i en pressemeddelelse.
 

De 52 leverandører i Trekantområdets forening for Biomasseejere har arbejdet med tankerne om biogasanlæg i området siden 2013 og glæder sig over at være rykket et skridt nærmere en realisering:

"Som landmænd har vi længe været opmærksomme på de mange fordele for både vores drift og for det omkringliggende miljø, ved at vi får gyllen afgasset i biogasanlæg. Nu begynder biogasanlæggene at skyde op i det danske landskab, og den udvikling vil vi meget gerne tage del i. Nature Energy har erfaringen med både etablering og drift af anlæg, så vi ser frem til et samarbejde," siger formanden for leverandørerne, Asger Christensen.

Faktaboks

Interesserede landmænd kan henvende sig til Lars Baadstorp, PlanAction, på tlf. 29 43 74 45.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.