Potentiale: 20-30 procent mindre CO2 fra oksekød

Danmarks samlede klimaaftryk fra oksekød er beregnet til 17,9 kilo CO2-ækvivalenter per kilo kød.

Seges Innovation forventer, at de samlede reduktioner for dansk oksekød kan ende på 20-30 procent. Det viser en ny undersøgelse, Seges har lavet, hvor de har udviklet en model, som viser effekten af en række tiltag. Det præsenterede specialkonsulent Martin Øvli Kristensen og chefkonsulent Mogens Vestergaard på kvægkongressen i februar.

De scenarier, der indtil videre er regnet på, vil kunne reducere klimaaftrykket per kilo slagtekrop med 2-18 procent. Men når flere virkemidler tages i...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.