Rusland indfører et nyt program, der har som specifikt formål at mindske landets fødevareimport, skriver Globalmeatnews.com. Programmet er på 76 mia. kr., der skal uddeles over fem år. En tredjedel af midlerne er målrettet kødindustrien.
Det er således et erklæret mål for Rusland at mindske import af eksempelvis dansk kød, uagtet om der er embargo eller ej.
Målet er at øge landets kødproduktion fra 8,5 mio. tons i 2014 til 10 mio. tons i 2020. Den årlige kødimport vil Rusland til gengæld reducere fra 2,82 mio. tons i 2013 til til 400.000-500.000 mio. tons i 2020.
Vladimir Labinov, chef for afdelingen for kødproduktion under Ruslands landbrugsministerium, har sat specifikke tal på prognosen for kødimporten.
Svinekødsimporten vil ifølge Labinov mindskes fra 620.000 tons i 2014 til 185.000 tons i 2017.
Kyllingekødsimporten vil reduceres fra 549.000 tons i 2014 til 158.000 tons i 2017.
En repræsentant for den russiske kødindustri, National Meat Union, siger, at kyllingekød vil udgøre 45 pct. af forbruget i 2015, svinekød 35 pct. og oksekød 20 pct. I 2020 vil kyllingekød udgøre 50 pct. og oksekød falde til 15 pct., vurderer organisationen.
Embargoen mod svinekød blev indført ved årsskiftet for over et år siden. Den generelle embargo mod fødevarer blev indført i august sidste år i kølvandet på Ukraine-krisen. Det er endnu uvist, om embargoen forlænges.
Da vestligt kød ikke længere kunne flyde ind i landet, begyndte Rusland at importere større mængder fra lande som Brasilien og Argentina.
Kommentarer