Så meget faldt mælke- og svineprisen

Trods store prisfald på svinekød, mælk og kartofler steg de samlede fødevarepriser med 0,4 procent fra januar 2014 til januar 2015, viser dagens forbrugerpriser fra Danmarks Statistik

Ruslands importstop, en svækket økonomi i Europa, faldende oliepriser og andre begivenheder på verdensscenen har påvirket de danske madpriser vidt forskelligt i 2014.

Hos Landbrug & Fødevarer er cheføkonom Thomas Søby tilfreds med, at fødevarepriserne generelt er steget med 0,4 procent.

"Man skal dog passe på med at lægge for meget i det generelle tal, da kategorien spænder over mange forskellige type fødevarer og afspejler vidt forskellige markedsforhold," understreger Thomas Søby.

Thomas Søby tilføjer, at 2014 var et år, hvor de globale priser på bl.a. svinekød og mælk faldt, ikke mindst som følge af det russiske importstop og en faldende kinesisk efterspørgsel efter mælk.

"De globale prisudsving slår også igennem i Danmark, hvor både priserne på svinekød og mælk er faldet," siger Thomas Søby.

Fald

  • Svinekødsprisen faldt med 1,9 procent
  • Mælkeprisen faldt med fem procent
  • Kartoffelprisen faldt med 7,4 procent.

Stigninger

  • Ost steg med 6,7 procent
  • Æg steg med 6,9 procent
  • Lammekød havde højest stigning, hele 17,5 procent

Emneord mælk, mælkepriser, svinenotering

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.