Sådan vælger du majssorten, der giver bedst mælkeydelse
Valg af majssorter: Udbytte, energi og FK-NDF er de økonomisk vigtigste parametre ved valg af majssort.

Når man skal vælge majssorter, kræver det, at man sammenligner og vurderer en række kvalitetsparametre for sorterne. Sorterne har hver deres styrker og svagheder, men hvordan skal man vægte de forskellige parametre i forhold til hinanden?

Det beskriver Rudolf Thøgersen, Seges, specialist i fodervurdering, i artiklen, du kan hente her.

Man bør selvfølgelig forsøge at vælge de sorter, der giver størst økonomisk værdi på bedriften. Det er umuligt at sætte præcise økonomiske værdier på sorternes forskellige egenskaber, men ud fra vores viden om de forskellige sammenhænge og bedriftens forudsætninger kan vi beregne et bedste skøn over sorternes samlede økonomiske merværdi. 

Seges har derfor udarbejdet en model, der beregner majssorternes økonomiske merværdi ud fra de opnåede resultater i sortsafprøvningen.

Læs resten af artiklen fra fagmagasinet Kvæg Special, og få indblik i valg af majssorter, der vil øge mælkeydelsen.

Få artiklen helt gratis her og bliv klogere på valg af majssorter.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.