Sæt stubhøjde på mindst 10-12 cm for græs i november
Pas på stubhøjden, når der slås græs sent i november, lyder det fra LMO.

Der skal sættes en stubhøjde på mindst 10-12 cm, når græsset slås sent i november. Sådan lyder anbefalingen fra LMO i det seneste nyhedsbrev. 

Vejret har i slutningen af oktober og begyndelsen af november været usædvanlig vådt de fleste steder.

Derfor står der mange steder et ret stort lag græs, som kan give problemer for græsmarken, hvis der kommer sne. 

Hvis det holder nogenlunde tørt, kan der muligvis tages et slæt sidst i november. Men tag det ikke for enhver pris. Hvis der kommer sneskimmel, kan græsmarken muligvis reddes med en strigling første dag i marts, hvor marken kan bære.

Stubhøjde på mindst 10-12 cm

Slår du græsset i normal stubhøjde på 4-5 cm, er der for lidt oplagsnæring til at modstå en normal vinter, og så har du på forhånd ødelagt muligheden for et stort 1. slæt græs i 2020.

Det er derfor ekstra vigtigt, at maskinstationen indstiller skårlæggeren rigtigt og sætter mindst 10 -12 cm stubhøjde på de græsmarker, der skal høstes græs eller afgræsses i 2020, selv om det ofte er ensbetydende med en lidt ”flosset” klipning.

 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.