SF-mærkesag: Strammere krav til landbruget

SF slår sig op som parti, der vil have strengere kontrol med sprøjtemidler.

Hvis det står til SF, så skal der strammere krav til landbruget.

Det vedtog partiets årsmøde fredag.

SF vil presse på for, at Danmark overgår til 100 procent vedvarende energi i 2050. Samtidig vil man stille skrappere krav til landbruget, der bliver betegnet som "en af de største trusler mod den danske natur".

Partiet har lanceret en ny kampagne, hvor de blandt andet skriver "Vores planet har ikke brug for mere varm luft."

Under denne kampagne anfører partiet tre miljøkrav:

  • "Grønne arbejdspladser"
  • "Forbud mod farlig kemi i mad og plejeprodukter"
  • "Skrappere kontrol med sprøjtegift i landbruget"

Partiet har været nede i et dybt hul. Men de kan se frem til den kommende valgkamp, forudser Weekendavisens politiske journalist Hans Mortensen, der er forfatter bag bogen "SF - Magtens Pris".

"Sidste år var SF på randen af kaos. Partiet var kommet ud af regeringen på en uelegant måde, men i dag er der en helt klar tro på en god fremtid igen," siger Hans Mortensen til Ritzau.

"SF vil helt sikkert stramme kravene til den næste gang, hvor de kommer i regering. SF kan godt blive regeringsparti igen, men det er umiddelbart svært at se, at det sker i en overskuelig fremtid," siger Hans Mortensen.

SF-veteranen Holger K. Nielsen er en af dem, som har slået fast, at SF vil i regering igen, men at "partiet ikke regner med at komme i regering denne gang" med henvisning til det kommende valg, skriver Ritzau.

Faktaboks

Vi skal passe på miljøet, før det er for sent. Og for SF går den grønne omstilling hånd i hånd med vækst og flere arbejdspladser. Det handler om at bruge det spirende danske opsving klogt, og om at forstærke de danske styrkepositioner inden for grøn energi, hvor vi ikke mindst på vindområdet har markeret os internationalt. Det vil SF bygge videre på. Men vi skal også udvikle nye væksteventyr, for eksempel gennem rensning af spildevand og bedre genanvendelse af affald.

SF kræver også en omstilling af landbruget, der er en af de største trusler mod den danske natur. Det kan lade sig gøre at begrænse udledningen af skadelige stoffer fra landbruget og samtidig øge effektiviteten. Det eneste, der mangler, er politisk vilje.

SF vil også sikre forbrugerne mod hormonforstyrrende og andre skadelige stoffer i forbrugerprodukter.

Endelig vil vi også presse på for målsætningen om at overgå til 100 procent vedvarende energi i 2050. Og så knokler vi for at gøre den kollektive trafik både billigere og bedre trafik, så flere fremover lader bilen stå og benytter den offentlige transport i stedet.

DET VIL SF:

Grønne arbejdspladserForbud mod farlig kemi i mad og plejeprodukter 

Emneord gødskning

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.