Slagtehus lukket af Skat - håber at genopstå

Gudme Privatslagteri Aps taget under konkurs, fremgår det af et dekret d. 2. september fra Skifteretten i Svendborg.

Regnskaberne fra de sidstre tre år viser dog små overskud, samlet i alt godt 300.000 kr., og forretningen som sådan - der slagter og forarbejder dyr - er da også levedygtig, siger direktør og ejer John Feldingbjerg Nielsen til Landbrugsavisen.dk.

Han håber nu, at han kan købe bygninger og udstyr af konkursboet, så han kan fortsætte driften af slagteriet.

"Jeg håber på at fortsætte så hurtigt som muligt," siger John Nielsen.

Ifølge hans forklaring har virksomheden haft rod i bogføringen, hvorfor han er kommet bagud med at betale moms og skat.

Han har så ifølge hans egen forklaring bedt Skat om en afdragsordning, hvilket myndighederne har afvist. Det har ført til konkursen, hvor han fik otte dage til at rydde kølerum.

Han undrer sig selv over, at det ikke lykkedes at få en afdragsordning, eftersom det ville have givet en indtægt til statskassen.

Gudme Privatslagteri Aps har haft to fuldtidsansatte og to halvtidsansatte, fortæller John Nielsen. Han har slagtet mange forskellige typer dyr: Grise, heste, kvæg og så videre.

Der var underskud fra 2008 til 2012, hvor egenkapitalen blev tabt, men i 2014 var der igen positiv egenkapital.

"Antallet af slagtninger er faldet noget de sidste år. Mange bønder med dyrehold er lukket, så jeg har lagt produktionen om og fyret folk. Nu laver vi meget røget spæk, pølser og bacon," siger John Nielsen.

For fem år siden var personaleomkostningen 1,35 mio. kr., og sidste år var den på knap en mio. kr.

"Det, jeg har levet af, var husmændene, der havde et par grise, der skulle slagtes. De er væk, for der er for meget bøvl med papir og registrering," siger John Nielsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.