Stort dyk: EU indvejede markant mindre mælk i november

Indvejningen af mælk i EU lå i november 2,5 procent under forrige års niveau.

Der var rigelig med kapacitet på mejerierne i november, viser en opgørelse fra EuropaKommisionen. Sammenlignet med samme måned året før, blev der indvejet hele 283 millioner kilo mælk mindre.

Det store dyk blev i høj grad stimuleret af produktionsnedgang i de store kvægnationer Frankrig og Irland, som samlet set indvejede 200 millioner kilo mælk mindre end samme måned forrige år.

Tyskland trak også ned med en produktion, som lå 1,5 procent under forrige års niveau. Det svarede til 38 millioner kilo mælk. Holland bød sig også til i nedadgående retning med 43 millioner færre kilo mælk.

På positivsiden i forhold til mængder var der tale om små bidrag. De polske producenter leverede 14 millioner kilo mere, og ellers var der tale om plus to-tre millioner kilo hos lande som Estland Tjekkiet og Spanien.

De danske landmænd leverede syv millioner kilo mælk mindre i november. Det svarer til en produktionsnedgang på 1,5 procent.

Ser man på den samlede indvejning i de første 11 måneder af 2023 lå den kun 0,1 procent højere end forrige år.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.