Svensk ko på flugt i ti dage – for at kælve
Den højdrægtige ko Elvira var i ti dage væk, før naboen ringede og fortalte, at Elvira stod på hans grund med en kalv.

Den svenske fjeldko Elvira forsvandt 1. maj, og hun går elelrs normalt sammen med ni andre køer hjemme hos Karolin Eriksson i det sydlige Sverige.

”Jeg gik ud om aftenen for at tjekke op på hende, hun skulle snart kælve, men da jeg kom ud, så jeg hun væk og hegnet var trådt ned”, siger Karolin Eriksson til netavisen ATL.

Karolin Eriksson  var ikke så bekymret, da Eliva før til hver af sine fire tidligere kælvninger hver gang har forladt indhegningen.

Dog har hun de andre gange været tæt på gården og Karolin Eriksson har overværet alle fire kælvninger.

Denne gang var Eliva ikke til at finde ved gården, og da der både er ulve og los i området blev Karolin Eriksson bekymret.

Ledte med drone og hunde

Karolin Eriksson samlede familien og deres ni hunde for at søge efter Elvira. Både skove og marker i området blev finkæmmet i flere dage uden tegn på spor efter koen.

Efter tre dage fik kvægejeren hjælp af en person med en drone. Han scannede et område på flere kilometer, men heller ikke dronen kunne finde Elvira. Herefter efterlyste Karolin Eriksson Elvira på Facebook.

”Hun er en stor hvid og sort ko, som man ikke lige overser. Jeg blev bekymret for, om nogle kunne have stjålet hende”, siger hun.

Efter at have ledt flere timer om dagen i over en uge, fik Karolin Eriksson en sms fra naboen, der bor et par kilometer væk. I sms’en var der et billede af Elvira og en kalv.

Karolin estimerede den lille kviekalv, Vilda, til at være en uge gammel, da de fandt hende.

”Det har givet for mange søvnløse nætter det her”, siger Karolin Eriksson , og fortsætter:

”Næste gang Elvira skal have en kalv, kommer hun altså på stald.”

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.