Tican kaster sig over økologi

Masser af ændringer er på vej i Thisted. En ramme på 100 mio. er afsat til investeringer. Og så skal der tages markedsandele.

Allerede på vej hjem efter første besøg på slagteriet i Thisted var Clemens Tönnies og hans højrehånd i gang med at tale forbedringer.

»Vi så med det samme, hvad vi kan forandre, og på tilbagevejen talte vi om, hvad vi ville ændre og hvordan,« fortalte topbossen, før han understregede, at man ikke kun havde øje for, hvad der skulle ændres til Tönnies-standard, men også hvad man kunne inspireres af.

100 mio. kroner er der foreløbig sat af til investeringer i Thisted. Først og fremmest skal der omlægges, så der speedes op for udbeningen fra 900 i timen til 1.100 svin.

Derudover skal der kigges på økologi.

»Vi vil lægge vægt på at fremskynde økologi. Der er stor efterspørgsel, og vi vil gerne ind på det marked,« lød det.

I det hele taget er vækst et parameter for Tönnies.

»Vores store konkurent (Danish Crown, red.) har en stor andel af markedet, og vi vil ikke kunne angribe deres markedsposition. Men vi vil måske kunne klare at hæve vores markedsandel til 25 procent,« oplyste Clemens Tönnies.

I dag ligger andelen af de danske grise på 18 procent til Tönnies.

For Tönnies’ danske chef, Ove Thejls, bliver opgaven dermed at finde markant flere grise hurtigst muligt. Et af stederne kan være B2B-samarbejdet Bonusgrisen, der i dag leverer op mod 700.000 grise til Brørup årligt og efter sigende kan levere flere.

Læs meget mere i LandbrugsAvisen, der udkommer i dag, fredag, og har et større portræt af den tyske slagterigigant.

Læs Landbrugsavisen som E-avis

Få et gratis 5 ugers prøveabonnement på Landbrugsavisen

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.