Video: Guldkalven – dødelighed under en procent

Jerseyteamet hædrede Besætningen med titlen Gul(d)kalven i 2019 for lav kalvedødelighed - nu er den faldet yderligere.

I gennemsnit for alle jerseybesætninger er kalvedødeligheden 8,6 procent fra dag 1-180. Hos Dorthe og Lars Hansen lå dødeligheden i 2019 samlet på 0,6 procent.

Arbejdet med kalvene starter med råmælksrutinerne. Så snart kalven er født, tager de råmælk ud af fryseren og sættes til at tø op. Det tager cirka 40 minutter, før råmælken er klar.

”De får det hurtigst muligt og altid inden fire timer”, forklarer hun.

Mælken er pasteuriseret, hvilket også skyldes deres fortid med salmonella, men de er også overbevist om, at det skåner kalven for de bakterier, der eventuelt kunne være i mælken og skade kalven.

Medarbejderne møder forskudt, og der er bemandet i stalden fra kl. 4.30 til kl. 22, så der er fokus på dyrene rigtig mange timer i døgnet.

Læs mere om Dorthe og Lars Hansen, der er frontløbere i Magasinet KVÆG 12, der kommer i næste uge

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.