Mælkeproducent med 140 årskøer: Mine køer kunne godt give 1.000 kg mere
Anders Pedersen, Nexø, svarer på spørgsmålet til Landmandspanelet i den kommende udgave af fagmagasinet Kvæg, der udkommer mandag 10. december. Paneldeltagerne fortæller, hvor det største potentiale på bedriften ligger.

Hvor er din bedrifts største potentiale?

Anders Pedersen, Nexø, 140 årskøer:

"Jeg optimerer hele tiden, og derfor burde der ikke være uforløste potentialer.

Skal jeg alligevel pege på noget, så må det være ydelsen hos køerne, som p.t. er 10.500 kg EKM. Mange andre har 11.500 kg EKM, så det burde jeg også kunne opnå.

Når ydelsen ligger ’lavt’, hænger det formentlig sammen med vores forholdvis høje grovfoderprocent på 70. Et niveau jeg har stræbt efter i flere år, fordi det er det økonomiske optimum, når man som os har jorde, hvor der kan avles meget og godt grovfoder år efter år.

Rådgiver: Giv pelsen på køer og kvier en rundbarbering nuKvæg Mandag 3. december 2018 · 09:18

Det har hidtil givet den bedste bundlinie, og det er den, som jeg skal leve af. Ikke ydelsen i kontrolforeningens opgørelse.

Det betyder dog ikke, at jeg ikke kan udfordre mig selv og mine beregninger for at se, om det er muligt at tjene endnu mere, hvis køerne gav mere mælk og stadig bibeholde et højt grovfoderniveau."

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.