AgroMarkets opdaterer planteværnsliste: Her er ligger prisen i praksis
Agromarkets opdaterede prisliste på planteværn kan bruges som en slags 'Price runner', fortæller planteavlskonsulent.

Agromarkets har opdateret deres prisliste på planteværn og har udvidet listen så den kan præsentere priser på mere end 100 midler.

Listen opdateres løbende, efterhånden som der kommer flere og nye priser på markedet.

Det skriver Agromarkets i en pressemeddelelse.

Der ligger et stort stykke arbejde bag for at komme så tæt på markedsprisen som muligt. Det vil sige de nettopriser, der kan handles til.

Men da der findes næsten lige så mange forskellige priser, som der findes tilbud, rammer vores priser naturligvis ikke det eksakte niveau. Men brug dem som retningsgiver for niveauet i markedet.

"Listen er ikke fyldestgørende, men vi har gjort et stort stykke arbejde på den i år og den er væsentlig udvidet i forhold til sidste år", siger Henrik Mulvad Madsen, der er planteavlskonsulent hos KHL, til landbrugsavisen.dk,

Han mener, listen kan bruges som en slags 'Price Runner' på planteværn.

"Listen viser, hvad de forskellige midler kan handles til i praksis og den indeholder et 'fra og til' niveau, så vi mener, at den øger gennemskueligheden i markedet", siger han. 

Nye rabatter i 2018

De nye former for rabataftaler i 2018 betyder blandt andet, at et firma handler med rabat på prisen uden afgift. Her er rabatprocenten typisk 25, mens et andet firma giver rabat på prisen med afgift. Her er rabatprocenten ca.  20.

Der er flere ubekendte faktorer i en sådan aftale - der handles baseret på en listepris, men da der ingen officielle listepriser findes, har hvert firma deres egen.

Afgiften på planteværnsmidler ligger derimod fast og kan blandt andet findes i middeldatabasen, der administreres af SEGES.

Afgiften er afgørende

Hvorvidt du skal vælge den ene eller anden af de to førnævnte rabataftaler afhænger meget af afgiften på midlet.

For eksempel er afgiften på det meget brugte ukrudtsmiddel, Cossack, kun 19 kroenr pr liter af en totalpris på ca. 350 kroner. Altså kun nogle få procent.

Derimod er afgiften på svampemidlet, Viverda, på hele 267 kroner pr liter af en samlet literpris på ca. 425 korner. Her er afgiften altså så på to-tredjedele af prisen.

Få listepris udleveret

Så sørg for at få firmaets listepris på midler, du skal bruge i denne sæson. Det er den eneste mulighed, du har for at kunne gennemskue og foretage en prisberegning på det forventede forbrug.

" Det er det jeg altid anbefaler. Så ved man, hvad man får rabat ud fra", siger Henrik Mulvad Madsen.

"Og sørg for at tage tilbud hjem på dit forventede samlede totalforbrug, så kan du bedre sammenligne dine tilbud", siger han.

Desuden råder Henrik Mulvad Madsen til at der skal være to års anvendelsesgaranti fra salgsdato på de midler man køber.


 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.