Analytiker: Vær sikker på god hvedepris - overvej at delsælge ny høst nu
Selvom hvedepriserne ikke just når himlen, er de dog steget så meget den seneste tid, at det kan være en god idé at delsælge ny høst.

Overvej at prissikre ny høst af hvede nu. Sådan lyder det aktuelle råd fra analytikerne hos Jyske Markets.

Hvedepriserne er nemlig steget pænt henover de seneste måneder med aktuelle Matif-priser pt. på 128 kr. pr. hkg og Chicago.pris på ca 114 kr. pr. hkg, især på baggrund af tørketrusler i forskellige hvederegioner verden rundt.

Nu ser det imidlertid ud til, at vejrsituationen går ind i et bedre gænge for hvedefarmerne. I USA er der regn på vej til hvedebæltet, også Sorte-havsregionen har spredt nedbør på vej, og i det øvrige Europa ser sæsonen ud til at være på rette spor - og det har sendt hvedeprisen lidt lavere de seneste dage.

Helt konkret betyder vejrudviklingen, at den sæsonmæssige top for hvedeprisen muligvis blev ramt i forrige uge 

"På basis af de prisstigninger, vi trods alt har set, bør man fra et risikostyringssynspunkt overveje at delafdække ny høst. Prisniveauet er ikke prangende, men belært af tidligere sæsoners vejrmarked, skal det udnyttes," lyder det fra Jyske Markets.

Analytikerne bemærker, at hvis man delafdækker mod faldende priser de kommende 3-6 måneder, kan man fortsat udnytte eventuelle prisstigninger til fysisk salg.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.