Børn tjekker om kornet er klar til høst
På Gaardsted Højgaard i Løgstør blev vårbyggen inspiceret af Stinne på to og Mikkel på tre.

Da Ingelis Jensen forleden var ude at gå med sine to børnebørn Mikkel på tre år og Stinne på to år, skulle børnene lige, tjekke om kornet var klar til at blive høstet.

"Jeg sagde sådan lidt for sjov at de kunne tjekke om det var klar, og så løb de sammen ud i marken" siger Ingelis Jensen og fortæller, at børnene stod lidt og kiggede på kornet sammen, for så at konstatere, at det var klar.

De to, der er børn af Ingelis og Leif Jensen ene søn Jens Jensen, er ofte med i marken.

"De har jo nok set, hvordan deres far gør," siger Ingelis Jensen.  

Jens Jensen driver Gaardsted Højgaard i Løgstør sammen med sin far Leif Jensen og sin bror Martin Jensen. Hans kone Mette Højgaard Jensen arbejder ikke på gården, men er ansat hos Agri Nord som miljøkonsulent.

Familien har 550 malkekvæg af racen Dansk Holstein og 560 hektar jord med majs, sletgræs, vårbyg, hvede og græs til afgræsning. Alle afgrøder bruges til foder.

På denne tid af året er der nok at gøre i marken, og børnene får selvfølgelig lov til at deltage.

"Børnene er meget interesserede i at være med og er meget aktive, når de får lov at komme med ud. Det er rigtig dejligt," siger Jens Jensen.

"De er med i mejetærskeren, og når vi kører halm ind og korn hjem".

Selve høsten er ifølge Jens Jensen gået ekstremt nemt.

"Vi har ikke selv nogen mejetærsker, men vi har tre gode naboer, som kommer og hjælper, så vi har faktisk kørt med to mejetærskere det meste af tiden," siger Jens Jensen og fortæller, at alt korn og halm nu er i hus, men at de stadig mangler at presse 1500 rundballer. 

Om der er et par kommende landmænd gemt i de to børn, tør Jens Jensen ikke spå om "indtil videre får de bare lov at være med, når de har lyst, og hvis der er mulighed for det," siger han.  

Ingelis Jensen har indsendt billederne til Skyd Høsten Bedst og deltager dermed i ugekonkurrencen, hvor man vinder en lagkage til høstholdet eller en høstfest til 25.000 kroner til den endelige vinder.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og prøv rekordquizzen her: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjendsidiges årlige konkurrence "Skyd høsten".

Læs mere om og deltag i konkurrencen her

SÅDAN GØR DU

”Skyd høsten først” og Skyd høsten bedst”:
Gå ind på www.landbrugsavisen.dk/skyd
Udfyld felterne med information og kontaktoplysninger
Upload dit billede (du kan uploade op til tre billeder

”SKYD BEDSTE HØSTVIDEO”

1. Læg din video op på youtube eller vimeo og send web-adressen til konkurrence@landbrugsavisen.dk, eller
2. Brug eventuelt tjenesten www.wetransfer.com, der er gratis, læg videoen op og send den til konkurrence@landbrugsavisen.dk

BETINGELSER FOR AT DELTAGE

I alle tre konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra i år.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og et udvalg af de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier i de to konkurrencer udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige.
Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i de to konkkurrencer, dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige.

Faktaboks

Skyd høsten først

Hvis du vil deltage i »Skyd høsten først«, skal du være den første til at indsende billedet af den høstede afgrøde.

Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder: Vinterbyg, engrapgræs, alm. rajgræs, rødsvingel, hvidkløver, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug og havre.

  • Allerede høstet:  Alm. rajgræs, engrapgræs, vinterbyg, vinterraps, hvidkløver, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug, havre og rødsvingel.
  • Mangler høst: Alt er taget.

Præmierne er til de personer, der først sender billeder og tekst ind for én af de 11 afgrøder. Det forudsættes, at der er tale om høst til modenhed og på markniveau. En prøverunde med mejetærskeren tæller ikke.

Vinderen for hver afgrøde modtager 1. stk. gavekort til Restaurant Flammen. Værdi 1.000 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind og vær med i konkurrencen »Skyd høsten bedst«.

I konkurrencen ”Skyd høsten bedst” kåres hver uge det bedste billede. Konkurrencen begynder i uge 28 og løber frem til 4. september.

Ugens vinder får tilsendt en stor skyd-høsten-lagkage til dig og dit markhold og deltager i konkurrencen om at blive den samlede vinder.

De otte ugevindere konkurrerer om at blive vindere af den samlede konkurrence ”Skyd høsten bedst”, og her er præmierne:

1. præmie: En høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af fotos trækkes lod om en iPad mini til værdi 2.300 kr.

Skyd bedste høstvideo

Skyd en video af et motiv eller en situation i høsten. Konkurrencen ”Skyd bedste høstvideo” løber fra uge 28 til og med 4. september.

Vinderen af konkurrencen modtager en iPhone 6, værdi 4.599 kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.