Vinder af høstfest til 25.000 kr. er fundet
Årets vinderfoto er flot og fortæller en historie om den travle landmand.

Det har været utroligt svært for dommerkomiteen at vælge, hvem der skulle vinde i Skyd Høsten.

Der var både Skyd Høsten Bedst, hvor præmien er en høstfest til 25.000 kr., og så er der som noget nyt Skyd Høsten Video, hvor præmien var en iPhone. Derudover uddelte juryen en særpris samt en iPad Mini til et tilfældigt foto, udpeget ved lodtrækning. Se alle vinderne ved at bladre i fotos ovenfor.

Der blev diskuteret frem og tilbage i dommerkomiteen, hvem der skulle løbe med hovedpræmien, men til sidst faldt valget på det guddommelige foto, der var indsendt af Susanne Hansen og taget af den lokale præst Mikkel Vale.

»Skyd høsten har i år et næsten guddommeligt vinderbillede af høsten. Det forestiller høsten i solnedgangens varme lys, hvor mejetærskeren er i gang med vårbyggen. Billedet er både utroligt fanget og teknisk flot. Flere af mejetærskerens detaljer står fuldstændig skarpt i silhuet foran solnedgangen. Derudover viser billedet netop også et af de høstmomenter, der er værd at huske, hvor alt spiller, og livet på landet er skønt og smukt. Historien om, at vi høster hele dagen og natten, er lige til at læse ud af billedet,« lyder det i begrundelsen fra dommerkomiteen, der bestod af LandbrugsAvisens fotograf Torben Worsøe, sponsoren Gjensidige samt LandbrugsMediernes marketingafdeling.

Da dommerne snakkede billederne igennem, blev billedet af de to børnebørn Mikkel og Stinne, der tjekker, om kornet er klar til høst, nævnt flere gange. Billedet af de to purunge landmænd var også læsernes favorit.

Også Kristian Arves dronebillede blev nævnt flere gange for sin flotte komposition og måden at fange høstens støv på. Derudover var billedet med høsten og mejetærskeren for enden af regnbuen også oppe at vende flere gange, især på grund af den fantastiske symbolik.

ÅRETS VINDERVIDEO

Som noget nyt kunne man i år vinde en iPhone for bedste video. Vi fik rigtig mange gode videoer - både med flotte billeder og gode fortællinger.

Valget faldt på Borreby Gods, der havde fortalt om årets byghøst.

»Videoen har en fed fortælling, nemlig en klassisk høstdag i det danske land, hvor høsten både er plaget af regn, pauser, mad og sene høsttimer. Derudover har de formået at fange både personerne i marken og de mange flotte sekvenser i høsten, bl.a. et utroligt klip, hvor man ser skæreboret i aktion helt tæt på. Høstmaskinerne høres også ordentligt, mens de er i aktion på marken. Og så har de humoristiske kommentarer også fået dommerkomiteen til at grine, hvilket skaber stor underholdningsværdi ved videoen,« begrunder dommerkomiteen.

Vibe Carstenschiold, Borreby Gods, morede sig rigtig meget med at klippe filmen sammen.

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjendsidiges årlige konkurrence "Skyd høsten".

Læs mere om og deltag i konkurrencen her

»Jeg prøvede netop også at fange noget andet og fortællingen af høsten i stedet for blot en video, der kunne minde om en produktvideo for en mejetærsker. Det er vigtigere at vise menneskene, der er med i høsten, og hvordan årets høst har været som i år, hvor den har været plaget af middagsregn.« Foto: Borreby

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.