Debat på @Planteavl: Vi vil indføre gps på bedriften - skal vi vælge rtk eller rtx?
Hver uge bringer Mark Plus uddrag af en udvalgt debat fra Facebook-gruppen @Planteavl.

Bruger Anders Bay-Smidt har lagt et opslag op om valg af gps-system til bedriften. 

Anders Bay-Smidt

"Vi går i overvejelser omkring implementering af gps på vores bedrift og kunne godt bruge lidt sparring på hvilken vej man skal gå.

Vi driver omkring 250 hektar og regner med en løbende implementering af udstyr. I første omgang er planen at sætte det på såtraktor og sprøjtetraktor for sektionskontrol i forhold til besparelser for overlap. På sigt er planen at have tilknyttet gødningsspreder og køre med variabel tildeling ud fra tildelingskort.

Først og fremmest er vi lidt i tvivl, om vi skal gå efter rtk, eller om der kan nøjes med rtx. Umiddelbart er prisforskellen relativ høj. Hvad er folks erfaringer?

Det spørgsmål er der kommet 42 kommentarer til, blandt andet dette:
"Der, du skal starte, er med et rtk-system på traktoren. Så du kan så nøjagtig. Det er det, der giver besparelserne. Så har du den rette afstand i plejespor.

Debat på @Planteavl: Er det for sent at så vinterraps nu?Mark 9. september · 14:11

Et system uden rtk er intet værd, hvis du vil opnå besparelser. En mark på 20 hektar flyder signalet ca 2 meter på, inden du er færdig med at sprøjte. Det betyder, at der altid er en sektion åben, når du vender i forageren.

Uden rtk kan bruges til jordbehandling. Jeg har et uden rtk på sprøjten og er virkelig træt af det.

Og flere på traktor med rtk. Jeg vil vælge rtk på traktor og købe isobus-kompatible redskaber. Så kan du spare terminaler på maskiner og bruge gps/rtk fra traktoren til alt. Vælg et mærke.

Se alle kommentarerne til opslaget her

Faktaboks

Facebook-gruppen @Planteavl

  • 4.645 medlemmer
  • Det er en lukket gruppe på Facebook, men du kan nemt anmode om at blive medlem. Vi lukker kun personer ind fra erhvervet.
  • Find gruppen ved at søge på ordet planteavl på Facebook
  • Gruppen debatterer faglige spørgsmål om planteavl

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.