Europæisk hvede stiger til rekordhøj pris for i år
Franske Agritel vurderer nu, at de franske hvedeudbytter vil lande på 34,2 mio. tons – et fald på 6,5 procent fra sidste år.

Europæiske møllehvede nåede fredag årest højeste niveau med en pris på 193,75 euro pr. ton for december-termin, svarende til 144 danske kroner pr. hkg.

Jyske Markets forklarer, at, idet møllehveden brød over 190 euro pr. ton, blev spekulanternes indlagte grænse aktiveret, og dette var med til at understøtte prisbevægelsen. Det nye prisniveau giver på kort sigt mulighed for yderligere stigninger, vurderer Jyske Markets.

En anden af hovedårsagerne til den stigende hvedepris er nedjusteringen af den franske høst, ifølge Jyske Markets.

Franske Agritel vurderer nu, at de franske hvedeudbytter vil lande på 34,2 mio. tons – et fald på 6,5 procent fra sidste år. Det vil være den tredje mindste produktion de seneste 10 år, og arealet vil være det laveste i seks år. Til gengæld ventes kvaliteten at blive attraktiv for opkøberne.

Også mange andre steder i Europa ventes lave hvedeudbytter, blandt andet i Nordeuropa, Ukraine og Rusland. Sidstnævnte har dog også i de seneste døgn oplevet massiv nedbør nogle steder til skade for kvaliteten.

Russiske futures sender prissignal - 144 kr. pr. hkg hvede efter høstMark Tirsdag 17. juli 2018 · 10:52

 

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.