EUs eksport af hvede skuffer stort
Den totale mængde hvede eksporteret fra EU til nu i sæsonen er 9 mio. ton, og det er 25 procent mindre end samme tidspunkt sidste sæson.

Eksporten af hvede fra EU er gået trægt i indeværende sæson, og status her før jul, er skuffende - men nok heller ikke uventet, rapporterer Jyskle Markets.

Den totale mængde hvede eksporteret fra EU til nu i sæsonen er 9 mio. ton, og det er 25 procent mindre end samme tidspunkt sidste sæson. Og på den vis er indeværende uge typisk med et eksporttal på kun 156.000 ton.

Jyske Markets venter, at prissætningen på europæisk hvede henover nytåret bliver omkring 160 euro pr. ton (ca. 119 danske kr. pr. hkg) for førstkommende Matif-kontrakt.

På den anden side af Atlanten spirer optimismen med en lidt overraskende stigning hvedeprisen i går trods dollar-styrkelsen.

Årsagen er dels en ugentlig hvedeeksport ud af USA på knap 600.000 tons - det dobbelte af forventede, og dels opkøb fra investorerne hen mod årets slutning, vurderer Jyske Markets.

Afgrøderapport: Globale hvedelagre går en tand op Mark Onsdag 13. december 2017 · 12:36

 

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.