Forsker: Oversete sundhedsfordele ved rapsolie

Forskning skal øge forbruget af rapsolie i fødevareindustrien

Rapsolie kan komme til at spille en vigtig rolle for folkesundheden i fremtiden. Men det kræver, at vi ved, hvad der gør raps sundt, så vi kan optimere forædlingen.

”Der er to vigtige aspekter af det sundhedsmæssige potentiale af rapsolie: Fedtsyresammensætningen og indholdet af bioaktive forbindelser,” fortalte Sandra Gregersen, Ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet, på Plantekongressen.

Hun tilføjede, at rapsolie har et højt indhold af umættede fedtsyrer, og generelt er et højere indtag af umættet fedt som erstatning for mættet fedt og7eller kulhydrater relateret til en positiv effekt på kolesterolniveauet. På samme måde er indholdet af omega-3 fedtsyrer relateret til en række positive sundhedsmæssige effekter blandt andet i relation til demens og knoglesundhed.

Penge fra Innovationsfonden

For landmænd og forædlere er der derfor en udfordring i at frembringe raps, som kan bruges til fødevarer – og som kan være med til at forbedre folkesundheden.

Således har Seges og Aarhus Universitet med finansiering fra Innovationsfonden indledt et samarbejde, hvor de skal kortlægge forretningsmuligheder og økonomisk potentiale for landbruget samt den øvrige værdikæde indenfor området ”oliefrø og sundhed”.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.