Global hvedeproduktion tegner til fald på 30 mio. ton

Den globale hvedeproduktion ser ud til at falde 30 tons i forhold til sidste år.

Onsdag er de ledende asiatiske aktieindeks i bl.a. Kina og Hong Kong er nede med tæt ved to procent, mens det japanske marked er knapt så medtaget og kun falder en lille procent.

Den tyrkiske lira er kommet lidt igen, efter at
have været under massiv pres i sidste uge på amerikanske sanktioner. Erdogan lader sig dog ikke påvirke, og signalerede i en tale at landet for eksempel vil boykotte iPhones og andre amerikanske varer og tjenester.

Euroen fortsætter med at svækkes mod den amerikanske dollar, og handler nu på det svageste niveau i over et år. Det ser dermed ud til at vi fortsat er i en periode med betydelige prisudsving og usikkerhed, som favoriserer de sikre aktiver og valutaer.

Det skriver Jyske Markets i dagens afgrødekommentar.

USDA-rapporten, der udkom 10. august har givet et billede af, at hvedeproduktionen på den nordlige halvkugle ikke ser helt så sort ud, som markedet havde sat sig selv op til forinden rapporten.

USDA’s opjustering af den russiske hvedeproduktion fra 67 til 68 mio., blev i går bekræftet af russiske IKAR, der justerede den russiske produktion marginalt ned med 0,6 mio. tons til 70,1 og meget tyder dermed efterhånden på, at produktionen lander i det niveau.

Den globale hvedeproduktion ender formentligt med at falde i niveauet 30 mio. tons i forhold til sidste år, der selvom det er et pænt fald, trods alt ikke er katastrofalt globalt set, men alligevel en mindre katastrofe lokalt set. Og selvom de forbrugsjusterede lagre eksklusiv Kina bliver i underkanten af 20 procent, så kommer verden ikke til at mangle hvede denne sæson.

Matif-hveden var i går på en ny rutschetur, der bekræfter den betydelige usikkerhed der florerer i markedet pt. Matif startede dagen lidt højere, for henover formiddagen og eftermiddagen, frem mod åbningen i Chicago, at falde fire euro pr. ton, for derefter at stige igen frem mod luk.

For dagen blev det et lille plus, trukket op af Egypten der købte hvede til marginalt lavere priser end
sidste gang. Samlet købte Egypten 420.000 tons, hvoraf 360.000 er russiske varer og 60.000 rumænske varer, til levering ultimo september og primo oktober.

Priserne endte i niveauet 231-234 USD pr. ton FOB, små fem dollar pr. ton lavere end sidst. Priser der i euro-termer omtrent svarer til det aktuelle prisniveau på Matif.

Noget der indikerer at Matif har været overkøbt eller købt for dyrt, mens det aktuelle prisniveau er mere i tråd med det fysiske marked.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.