Gods lurer på 400 hektar hvede: Vi har klippet fem hektar, men det er for fugtigt

På Tranekær Gods har høstholdet været en lille tur i hveden, men med kraftig regn de seneste dage bliver den store høststart i afgrøden tidligst på søndag.

På Tranekær Gods på Langeland kørte høstholdet i vinterhveden tirsdag i denne uge for at prøve høstgrej til og teste om afgrøden var høstklar.

Svaret var et nej til det sidste, fortæller markmand på godset, Mick Stafsen

Med knap 400 hektar er vinterhvede, som i år er af sorterne Informer og Extase, den helt store afgrøde i godsets markdrift på i alt 1.000 hektar. 

Mejetærskeren, en New Holland CR 9.80 med 35 fods skærebord med Rasmus i cockpittet, fik klippet 4-5 hektar, mens Alfred kørte fra i en MF 8690 forspændt en 21 tons Baastrup kornvogn.

Så blev det ikke til mere på grund af en vandprocent på 18. Udbytteniveau er det for tidligt at sige noget om.

"Jeg vil gerne have vandindholdet ned på 15-16 procent, men nu har det stået ned i stænger de sidste par dage, så vi bliver lidt forsinkede.

Jeg håber vi kan komme i gang for alvor i hveden på søndag eller mandag," siger Mick Stafsen.

Den langelandske markmand havde tirsdag en drone med i marken, og selv om hvedehøsten altså ikke blev skudt i gang, kom der et rigtig flot høstbillede i kassen.

På godsets marker står der til høst i år vinterhvede, vårbyg, vinterraps, rødsvingel og markærter.

Rødsvingel af sorten Maxima er høstet tidligere på måneden. Lige nu gælder det høst af 100 hektar gule ærter, og her fredag formiddag er halvdelen i hus.

 Med det indsendte foto deltager Mick Stafsen i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Få gode råd til en sikker høst og deltag i vores høstquiz her. Så er du med i lodtrækningen om en DJI Mavic Air 2 Drone til en værdi af 7.990 kroner.

Faktaboks

Skyd høsten 2021 - Sådan gør du

Skyd Høsten Bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd Høsten-lagkage, værdi ca 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Sonos Move trådløs højtaler til en værdi af ca. 3.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.567,50 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd Bedste Video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple iPhone 12 Pro 128GB til værdi af ca. 8.900 kr.   
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

 

Betingelser for at deltage:

I alle konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra 2021.

Udvalgte billeder og videoer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i konkurrencen dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige. LandbrugsAvisen forbeholder sig ret til at anvende indsendte billeder og tekst vederlagsfrit i LandbrugsMediernes trykte og elektroniske medier. Fotos og tekster må ikke fremstå stødende, indeholde klare reklamebudskaber eller krænke ophavsrettigheder. De fulde konkurrencebetingelser kan læses på hjemmesiden.

Emneord Skyd høsten 2021, Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.