Her er 15 landmænds erfaringer med dræning

Seges har samlet 15 landmænds erfaringer med drænmetoder, materialevalg, økonomi og effekt. Se Danmarkskortet og find de erfaringer, du kan bruge til dit drænprojekt.

Dræning er ingen videnskab, siges der, men alligevel er der flere eksempler på, at dræningen er gået galt, og investeringen er tabt.

Dræning er nemlig et fagområde, der i høj grad er baseret på erfaringer.

Derfor er netop erfaringer med dræning udgangspunktet for en ny platform, som Seges har udarbejdet i projektet Beslutningsstøtte til dræning og vandløbenes afledningskapacitet.

15 udvalgte landmænd er blevet interviewet med henblik på at høre om deres erfaringer fra konkrete drænprojekter.

Hvad var deres dræn- og afvandingsproblem, hvilken drænløsning blev valgt, hvilke tanker om drænmetode, materialevalg og økonomi blev gjort samt har drænprojektet haft den ønskede effekt?

Via platformen, som er samlet på et interaktivt Danmarkskort, er erfaringerne samlet i artikler, så landmænd, som selv bakser med vand, kan søge inspiration til deres drænprojekter.

Se Danmarkskortet og læs mere om de 15 landmænds erfaringer med dræning her

Sådan gør du: Klik dig ind på kortet og før musen hen over cirklerne på Danmarkskortet. Så popper der et vindue op, som kort beskriver casen. Er du interesseret i at læse mere, kan du klikke videre til artiklen, der nærmere beskriver erfaringerne og den valgte løsning. 

 

Figur 1. Her bor de 15 landmænd, som fortæller om deres dræning

 

 

Faktaboks

Beslutningsstøtte til dræning

  • 15 landmænd fortæller om deres erfaringer med dræning
  • Platformen vil løbende blive udvidet med flere erfaringer med nye dræn- og afvandingsproblemer, mulige årsager og løsningsforslag for at sikre, at flere landmænd vil kunne finde relevant information, som omfatter netop deres område, deres jordbundsforhold og deres udfordringer med vand.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.