Information: Pinligt at randzoneareal blev halveret
Information mener, at dommen i den omtalte randzonesag er pinlig for myndighederne

Dommen, hvor Povl Blak Bojer og hans søn, Christian, blev frifundet for at have overtrådt randzoneloven, er pinlig for myndighederne.

Sådan lyder det i lederen fra den venstreorienterede avis Information.

"Dommen er et gok i nødden til de ansvarlige myndigheder," lyder det i avisens leder, der er skrevet af journalist David Rehling.

Han har tidligere været ansat i Miljøministeriet og underviser i forvaltningsret ved Københavns Universitet. Fra 1984-96 direktør i Danmarks Naturfredningsforening.

Han skoser sjusk fra myndighedernes side.

Landboformand: Lovsjusk undergraver landmænds fremtidMark Onsdag 13. maj 2015 · 07:15

Tilhænger af randzoner

Til gengæld lyder det ikke til, at David Rehling vil afskaffe randzonerne. Han kalder det pinligt, at SR-regeringen sammen med de borgerlige sidste år halverede det totale randzoneareal. Han anser randzonerne for at være vigtige for at nå EU-målene.

"Herefter vil EU-målene være praktisk talt være umulige at nå," skriver han.

Omvendt har landbruget og de borgerlige argumenteret for at finde mere præcise virkemidler, der håndterer miljøproblemer, hvor de er dokumenteret.

Lederen kritiserer endvidere VKO's mål om at afskaffe overimplementering.

"Der er udsigt til, at VKO reelt vil trække Danmark ud af EU’s miljø- og landbrugspolitik – dog næppe ud af støtteordningerne," skriver han i lederen.

Emneord randzoner

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.