Jægerforbund: Ny knivlov kan løse jægernes problemer

Knive er et redskab for en jæger, ikke et våben, siger Jægerforbundet, der er glad for lovændring.

Et nyt lovforslag vil sikre, at danske jægere for fremtiden kan tage på jagt med god samvittighed. Også selvom de har en enhåndsbetjent foldekniv med i tasken.

Det vækker begejstring i Dansk Jægerforbund, fortæller foreningens formand Claus Lind Christensen.

"Vi er meget, meget positive. Selv om jeg ikke kender hele hele lovteksten, så tror jeg, at den lov vil løse jægernes problemer," siger han.

Træder i kraft til sommer

Som lovgivningen ser ud i dag, kan jægere komme galt af sted ved at medbringe en sådan kniv, fordi den har været kategoriseret som særligt farlig.

For at redde almindelige danskere fra mistanken om kriminalitet er justitsminister Søren Pind (V) og resten af blå blok blevet enige om en lovændring, der kan træde i kraft fra sommeren 2016.

Lovforslaget vil sikre, at knive må bæres til anerkendelsesværdige formål, såsom jagt og fiskeri.

Det betyder samtidigt, at kriminelle formål stadig straffes og tilmed hårdere end tidligere. Straffen for at bære kniv eksempelvis i nattelivet vil blive skærpet markant.

Et arbejdsredskab

Og denne ændring får Claus Lind Christensen til at ånde lettet op på vegne af jægerne.

"Den nuværende lovgivning går efter våbnet i stedet for de mennesker, der benytter dem. Men for os er kniven ikke et våben, men et arbejdsredskab."

Jægerforbundet mener, at lovforslaget laver den helt rigtige sondring. For spørger man Claus Lind Christensen, skal jægernes lettelse ikke betyde, at knive ikke får konsekvenser for de kriminelle.

"Vi bakker naturligvis fuldstændig op om, at det skal straffes hårdt, hvis kniven er, hvor den ikke skal være - for eksempel i nattelivet.

Hvis en jæger opholder sig i nattelivet med deres kniv, så har jeg intet problem med at loven kan ramme dem," siger Claus Lind Christensen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.