Jyske Markets: Afgrøderapport er "noget af en lussing"
"...ifølge USDA bliver det altså heller ikke i år, at julegavebudgettet sprænger rammerne hos planteavlerne rundt omkring," skriver Jyske Markets.

Wasde-rapporten torsdag aften - der sætter ny rekord for slutlagrene for hvede og også opjusterer lagrene for majs og soja - er skidt nyt for planteavlerne, vurderer Jyske Markets.

"For at summere op; så blev det noget af en lussing til et marked, der troede på en rapport, der ville understøtte priserne på de største afgrøder. Der er stor frustration på de sociale medier fra især amerikanske private analysehuse, tradere og markedsfolk, der for soja og majs ikke kan genkende de så positive udsigter for udbytterne i USA," skriver Jyske Markets om rapporten fra det amerikanske landbrugsministerium, USDA.

USDA's estimater er globalt toneangivende, men analytikere er uenige i konklusionerne, beretter Jyske Markets.

"Der bliver peget på, at de nuværende afgrødekonditioner er divergerende overfor sådanne udbytteestimater. Ord som pinligt og flovt bliver brugt om USDA’s arbejde. Vi studser i rapporten over områder – eksempelvis kinesisk produktion og forbrug – der snart måned efter måned holdes uberørt," skriver Jyske Markets.

Får USDA ret, er det endnu en sæson med kornpriser på lave niveauer, skriver Jyske Markets.

"Vi minder dog om, at kornbalancen bliver strammere denne sæson trukket af nedgang i majs og andet korn, og det er fortsat et argument for at kornprisen over vinteren kan opleve et par kroners højere prisleje i forhold til sidste sæson. Men ifølge USDA bliver det altså heller ikke i år, at julegavebudgettet sprænger rammerne hos planteavlerne rundt omkring," skriver de.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.