Jyske Markets: Rusland overvejer korn - skal, skal ikke eksportere
Den russiske svine- og fjerkræproduktion står over for udfordringer med stigende priser på foder på grund af rublens faldende værdi.

Usikkerheden omkring den russiske eksport af hvede er stor. Det skriver Jyske Markets i en aktuel afgrødekommentar.

Den ene uge spekuleres der i en mulig reduktion eller fjernelse af eksportafgiften og den efterfølgende uge melder landbrugsministeriet ud, at man er i gang med at overveje nye og/eller øgede restriktioner for at reducere eksporten af hvede.

De nye overvejelser kommer i kølvandet på de udfordringer den russiske svine- og fjerkræproduktion står over for, med stigende priser på foder på grund af rublens faldende værdi. Den skrantende russiske økonomi, som er meget hårdt ramt af de lave oliepriser, reducerer samtidig muligheden for at hæve priserne over for forbrugerne.
 

Majs viser styrke

Majsen har efter en hård start på det nye år, vist en smule styrke den seneste uge på Matif. Der har ikke været tale om store daglige stigninger, men trenden ser ud til at være vendt.

I går fandt majsen styrke i nyheder fra eksportfronten, hvor Inden købte 225.500 tons ukrainsk majs, for at dække landets importbehov efter manglende nedbør de seneste måneder.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.