LandboUngdoms årsregnskab i stort plus

LandboUngdom årsregnskab for 2015 ender i et stort plus med et resultat på 2.2 mio. kr.

Til årsmødet i LandboUngdom lørdag d. 2. april offentliggjorde ledelsen et årsresultat på 2.175.042 kr.

"Der er sket rigtig meget i LandboUngdom, især i sidste kvartal af 2015, det gør vi kan nå i mål med et flot regnskab,” siger formand for LandboUngdom Peter Jørgen Kock ved præsentationen af årsrapporten på Grindsted Landbrugsskole.

Strukturændringer

Budgettet for 2015 viste et underskud på 55.000. Det store plus skyldes blandt andet færre personaleomkostninger. Det sker på baggrund af afgang af personale uden nyansættelser.

"Der har været en stor strukturændring i foreningen, og det har medført en række stordriftsfordele," forklarer Peter Jørgen Kock.

I 2012 blev regionsrådenes størrelse reduceret og ledelsen centraliseret. LandboUngdom søgte at løse foreningens økonomiske udfordringer i regionsrådene, derfor blev beslutningen om en omstrukturering truffet ved afstemning til et ekstraordinær forsamling i 2012.

"Det var en modig beslutning I træf dengang, men jeg kan med glæde konstatere, at det var den rigtige," siger formanden.

Strukturændringerne har skabt et fælleskontor for lokalforeningerne, der gør det nemmere for foreningerne at arbejde sammen på tværs af de geografiske områder.

Verdensklasse

"Vi ser en række professionelle arrangementer i verdensklasse arrangeret af LandboUngdom takket være det gode samarbejde mellem frivillige," siger Peter Jørgen Kock.

LandboUngdom arrangerede blandt anden VM i pløjning i efteråret, hvor Danmark vandt en bronzemedalje i Standard plov.

VM i pløjning var budgetteret til at give underskud. Resultatet var bedre end forventet, i det projektet gik i nul.

"Det viser positive ændringer i regnskabet meget hurtigt," siger formanden.

"Vi prøver hele tiden at få foreningens penge ud at arbejde med det samme," siger han.

Overskuddet skal gå til en række initiativer og aktiviteter inden for foreningens fire udvalg - Traktortrækudvalget, Landspløjeudvalget, Aktivitet- og kursusudvalget samt medieudvalget.

Pengene skal desuden gå til en ny hjemmeside for LandboUngdom. Midler til hjemmesiden var med i budgetteret i 2015, men først bliver i gangsat i år.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.