Mange kendte insektmidler til frøavl i farezonen - se listen

Se oversigt med godkendelsesstatus for insektmidler til primært havefrøavl.

Danske mark- og havefrøavlere er hårdt presset på tilgængeligheden af effektive pesticider.

Mest omtalt er forbuddet mod Reglone (diquat), der i praksis er trådt i kraft med anvendelsesforbud pr. 4. febuar 2020, men også en række andre vigtige midler til ikke mindst bekæmpelse af insekter i de arealmæssigt små havefrøafgrøder kan stå foran et forbud.

Det fremgår af en oversigt udarbejdet af Jens Erik Jensen, Seges, og som blev fremvist på Frøsektionens årsmøde i dag i Herning, se tabel 1.

Frøformand Troels Prior Larsen tilkendegav på årsmødet, at han nu håber, at blandt andet de såkaldte biocider kan komme havefrøavlerne til hjælp:

"Der er behov for at finde nye løsninger til insektbekæmpelse. Flere kemifirmaer arbejder med biocider, og alternativt må der forskes i nyttedyr som våben mod uønskede insekter, som kan forårsage afgrødeskade."

Tabel 1. Status for en række meget anvendte insektmidler til frøafgrøder

Kilde: Frøsektionen, udarbejdet af Jens Erik Jensen, Seges

 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.