Maskinstation klar til at graduere gylle

Sjællandske landmænd kan i den kommende sæson få gyllen udbragt med en Vredo, som kan tildele variable mængder gylle ud fra tildelingskort. Det giver oplagte fordele.

"Vi kørte med en demo-model af Vredoen sidste år. I år har vi byttet den til en ny maskine, der er udstyret med en GeoSwitch, så vi kan graduere gyllemængden - ligesom vi kan afblænde slangebommen for hver to meter." 

Det fortæller Rasmus Møller, som sammen med sin far Claus driver CMC Maskinstation ved Svinninge.

Graduering af gyllemængden er især oplagt i vintersæd, vinterraps og frøgræs. 

Speciale i gylle

CMC Maskinstation udbringer ud over Vredoen gylle med tre gyllevogne og to gylleudlæggere.

Sidste år blev der udbragt i alt 500.000 kubikmeter gylle, hvoraf Vredoen stod for ca. 100.000 kubikmeter.

"Vi regner med, at vi kan øge mængden i år. Vredoen kører i døgndrift og har en imponerende kapacitet", siger Rasmus Møller.

Til den kommende sæson kører CMC med fem VM-Tarm lastbil-trailere, hvoraf de tre kører på to aksler. Dermed kan gyllen bringes ud til Vredoen, som kan blive tanket ved markskel.

"Det er mere fleksibelt end buffertanke, da lastbilen kan levere gyllen, hvor det er mest hensigtsmæssigt. Samtidig undgås gentagen kørsel samme sted, og tankstørrelserne på lastbilerne passer med tanken på Vredoen", siger Rasmus Møller.

Han tilføjer, at påfyldning tager to minutter.

Læs hele artiklen om graduering af gylle i fagmagasinet MARK Special, som udkommer 8. marts.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.