Minister vil fjerne datoregler om efterafgrøder
Faste datoer er ikke en god og retfærdig løsning, når det gælder efterafgrøder. Jakob Ellemann-Jensen har sat styrelse til at finde ny model.

Efterafgrøderne var til debat, da miljø- og fødevareminister Jakob-Ellemann Jensen (V) mødte flere hundrede landmænd ved et landmandsmøde i Sorø mandag.

En landmand kunne fortælle, at han havde sået efterafgrøder 14. juli, og alligevel må han ikke pløje dem op før andre landmænd, der har sået dem i september, fordi fristen blev udsat.

Ministeren erkendte, at det er synd for dem, der havde sået inden 20. august, at de også skal udsætte oppløjningen af efterafgrøder.

”Jeg stod i det dilemma, at efterafgrøderne er vigtigere i år end længe, fordi der er gødning til overs. Det var midt i august og havde ikke regnet siden jeg blev minister. Da vi gav dispensation ville det være som at smide frø på gulvet her, at så efterafgrøder, så vi gav dispensation. Men så begyndte det at regne”, forklarede han.

Ifølge Jakob Ellemann-Jensen viser det, hvor vigtigt det er at finde en anden model for efterafgrøder.

”Det skulle vi gerne have på plads inden næste år”, sagde han.

Martin Merrild, formand for L&F tilføjede:

”Jeg er glad for, at vi har en aftale om, at det var sidste år (med fast dato for efterafgrøder, red.) Jeg fik en opringning fra en dansk landmand i Rumænien. Der anmelder man, når man har sået og så skal den ligge et bestemt antal uger, så forstår jeg ikke, at man ikke kan gøre det samme i Danmark”.

L&F foreslog en tilsvarende model i Danmark, men Landbrugsstyrelsen kunne angiveligt ikke håndtere det.

Mødet var arrangeret af de østdanske landbo- og familielandbrugsforeninger i samarbejde med Landbrug & Fødevarer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.