Nu tager jeg skridtet – vil graduere både udsæd og gødning

Det har været er langt tilløb. Men efter at have besøgt Agromek mener Kåre Skårhøj fra Gistrup lidt syd for Aalborg, at han er klar til at tage det sidste skridt og graduere både udsæd og gødning til den kommende sæson.

- Min Kverneland såmaskine fra 2016 har det nødvendige udstyr til at graduere såsæd. Men jeg har ikke været overbevist, om at elektronikken har fungeret godt nok. Det er jeg nu.

Sådan siger Kåre Skårhøj, efter at have været rundt på de mange stande på Agromek i sidste uge.

Han driver et landbrug med 600 hektar og 2.000 søer lidt syd for Aalborg, hvor jorden er varierende – og det derfor giver god mening at graduere udsædsmængden og gødning.

Elektronik skal spille

Udover en mere ensartet plantebestand og en mere optimal fordeling af gødningen, så er en del af motivationen for at graduere, at arealet med efterafgrøder kan reduceres.

- På Agromek er jeg blevet overbevist om, at traktor, maskiner og elektronik kan snakke sammen. Jeg har brugt CropManager i nogen tid, men vil købe ny skærm, så er klar til at graduere udsæd og gødning til den kommende sæson, siger Kåre Skårhøj.

Han regner med at skulle bruge cirka 35.000 kroner på skærmen, og glæder sig over at overførsel af data kan ske trådløst. Dermed skal han ikke bøvle med at overføre data via USB-stik. Det ser han som et kæmpe fremskridt.

Emneord Agromek 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.