Ny roesort gør ukrudtsbekæmpelse lettere

Conviso Smart roer kan nøjes med to ukrudtssprøjtninger. Det er dog usikkert, hvornår danske landmænd får adgang til det nye koncept.

Conviso Smart er navnet på et nyt koncept, hvor nye roesorter er tolerante over for et bestemt ukrudtsmiddel.

Konceptet går ud på, at man med Conviso Smart køber roefrø og ukrudtsmidler sammen med en dunk kemi. Dermed kan man nøjes med at sprøjte roerne to gange i stedet for som nu, hvor roerne ofte sprøjtes 4-5 gange.

Derudover er det en fordel, at Conviso Smart ikke stiller så store krav til timingen af sprøjtningen, og at midlet bekæmper vildroer.

Conviso Smart bliver brugt i Sverige og flere andre europæiske lande. Det er også godkendt i Danmark, men i en så lav dosis, at Bayer, som står bag konceptet, ikke vil sælge det i Danmark.

Det er uklart, hvornår midlet kommer på markedet i Danmark.

Effektiv bekæmpelse

Conviso Smart består af to aktivstoffer og har en god effekt på både én- og to-kimbladet ukrudt.

Begge aktivstoffer tilhører gruppen af ALS-hæmmere. Det ene kendes fra MaisTer, som har effekt mod græsukrudt.

Ved brug af konceptet skal man være opmærksom på to forhold. For det første, at de roer, der er tolerante over for ukrudtsmidlet, giver ca. 10 pct. mindre udbytte, end de højestydende sorter på markedet.

For det andet, at konceptet spænder ben for at arbejde med IPM. Det kan på sigt give problemer med ukrudt, der bliver resistent over for midler, der indeholder ALS-hæmmere.

Onsdag 1. december kan du på Sesvanderhaves årlige julemøde høre mere om konceptet.

Faktaboks

Møde for roeavlere

På julemødet hos Sesvanderhave 1. december kan man høre:

  • Aktuelt nyt om roeavlen
  • Jakob Kjærsgårds på afgrødepriser i fremtiden
  • Jens Schernings gennemgang af de finansielle markeder 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.