Olieprisen fortsætter markant nedtur
Prisfald på olie i går mandag trak det øvrige råvaremarked med ned.

I går udsendte Donald Trump et af sine berømte tweets: ”Forhåbentlig vil Saudi Arabien og Opec ikke sænke olieproduktionen. Oilepriserne burde være meget lavere baseret på nuværende udbud”.

Dermed faldt olien for 12. dag i træk, og efter Trump’s udtalelser fortsatte olien lavere resten af aftenen og lukkede med et fald på 6,6 procent til 65,47 US dollars pr. tønde, rapporterer Jyske Markets.

Tendenserne har ellers været et prisunderstøttende marked, og prisudsigterne var positive med udsigt til nye sanktioner mod Iran. Men da sanktionerne mod Iran trådte i kraft, fik otte lande dispensationer til at omgås de amerikanske sanktioner. Det betyder, at presset på udbuddet langt fra er så massivt, som det indledningsvis var frygtet.

Sideløbende er efterspørgslen nedjusteret på grund af de begrænsninger handelskrigen lægger på global vækst. Råolien er nu faldet små 25 procent siden topppen først i oktober.

Olie trak afgrøder med ned

Olieprisfaldene påvirkede også de øvrige råvaremarkeder, der blev fanget i den negative stemning.

Blandt afgrøderne gik det værst ud over den amerikanske hvede der faldt et par procent, til trods for at dollaren korrigerede lavere efter en massiv styrkelse den seneste uge.

Det kan meget vel betyde et efterslæb for Matif-hveden i dag, som kan komme under pres fra åbningen, vurderer Jyske Markets.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.