Pas på i kemirummet - kurven skal knækkes
Det skal bedre styr på håndtering af kemi. Det gavner både bundlinjen, miljøet og forholdet til omverdenen, mener ekspert.

Tallene fra Landbrugsstyrelsens kontrol er desværre ikke blevet bedre over tid. Kontrollørerne er måske blevet bedre til at finde fejl, men der tegner sig også et billede af, at der ikke sker forbedringer ude hos landmændene«, siger Jens Erik Jensen, Seges.

Han tilføjer, at der til den kommende sæson er risiko for mange fejl, da mange midler forbydes. Derfor opfordrer han til, at der strammes op. Både for at undgå bøder og af hensyn til landbrugets renome.

Han understreger, at det er nu, der skal sættes ind, så kurven kan knækkes.

Gode rutiner

God orden og gode rutiner er ifølge Jens Erik Jensen den mest direkte vej til at sikre sig, at der ikke sker fejl.

Han opfordrer bl.a. til, at man downloader app’en KemiTjek på sin telefon, så man ved en enkel scanning af stregkoden på emballagen straks får svar på, om midlet er lovligt at bruge og opbevare.

Det kan afværge mange overskridelser.

En af de groveste overskridelser, Jens Erik Jensen har kendskab til, var hos en landmand, som havde ryddet op på kemilageret. Landmanden havde stillet de ulovlige midler til side, men fik dem ikke bortskaffet. Det resulterede i en stor bøde, da kontrolløren fandt den kasserede kemi.

Sørg derfor for at bortskaffe ulovlig kemi med det samme, lyder opfordringen fra Jens Erik Jensen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.