Rapsfrø under pres fra mulig import af biodiesel fra Argentina
Jyske Markets siger, at det bekymrer markedet, at EU måske

Markedet er bekymret for, at EU vil importere biodiesel fra Argentina, der er blevet ramt af amerikansk importtold.

"Dette vil i så fald være på bekostning af, at Europas egen produktion af biobrændstoffer fortrænges, og kan have betydning for efterspørgslen på rapsfrø til fremstilling af vegetabilske olier," skriver Jyske Markets i deres markedskommentar.

Mandag var udviklingen på rapsmarkedet afdæmpet, men endte samlet set med små prisfald. Strategie Grains nedjusterede ellers den europæiske produktion af rapsfrø med 260.000 ton til 21,65 mio. tons.

Agrocuras chefanalytiker, Troels Schmidt, kommenterede i går i sin markedsberetning på Mark Plus, at det giver rygvind til rapsprisen i denne og næste sæson, at de canadiske udbytter er pauvre i år.

Chefanalytiker: Rapsprisen får et varigt boost fra CanadaMark Mandag 4. september 2017 · 11:24

Til gengæld trækker det ned, siger han, at WTO længe har haft et skidt forhold til EU's antidumpingtold på sojaolie, som er en substitut til rapsolien, i f.eks. biodiesel. Siden 2013 har EU haft told på sojaolie til biodiesel, og senest har den været 25,7 procent told på sojaolien fra Argentina og palmeolien fra Indonesien været pålagt en lidt mindre told.

"WTO har allerede dømt EU til at skulle nedsætte tolden med 10,6 procent, men der er endnu ikke sket noget. I mellemtiden har USA pålagt endnu hårdere told på den argentinske sojaolie. På torsdag i denne uge er der igen møde om sagen, og det vil være negativt for rapsprisen alt andet lige, hvis tolden mindskes væsentligt," skriver Troels Schmidt.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.